Suosituimmat ja yleisimmät lottonumerot

Ihmisillä tuntuu olevan melkein yhtä suuri viehtymys johonkin tiettyyn onnennumeroista koostuvaan riviin kuin lottoon. Lottokuponkeihin ruksataan runsaasti syntymäpäiviä ja muita merkkipäiviä, mikä selittääkin, miksi alkupään numerot ja keskimmäiset numerot ovat useissa lotoissa eniten pelattuja. Merkkipäivien lisäksi osa ihmisistä luottaa kuvioihin. Toiset ruksaavat koko vaaka- tai pystyrivin, toiset muodostavat suoria vinottain.

Suomessa veikkaus kertoo yhden suosituimmista luvuista olevan 9 ja rivi 1,2,3,4,5,6, ja 7 pitää pintansa vuodesta toiseen yhtenä pelatuimmista riveistä. Hauskana faktana mainittakoon, että esimerkiksi Kanadassa kyseinen rivi on myös yksi pelatuimmista riveistä. Brittiläiset vannovat myös näiden lottonumeroiden nimeen, tosin he lopettavat rivin kuutoseen, sillä arvottavia lottonumeroita on vain kuusi. Sekä muualla maailmassa, että Suomessa pelataan tuhansia tällaisia rivejä joka lottoarvonnassa, joten jos se joskus ilmestyykin lottotuloksiin voittorivinä, niin voitot jäävät laihoiksi.

lottonumerotUseimmin veikkauksen lotossa on esiintynyt numero 36. Seuraavaksi yleisimmin esiintyneet luvut ovat 3 ja 6. Harvinaisimmat luvut taas ovat 39, 31 ja 29. Vertailun vuoksi Eurojackpotissa pelatuimpien lukujen joukossa on myös isompia lukuja: viidenneksi eniten pelataan numeroa 49. Silti senkin parissa pelataan yleisimmin syntymäpäivälukuja. Eurojackpotin yleisimmin arvotut numerot ovat 10, 18 ja 22, tähtinumeroista taas 8 ja 5. Harvimmin Eurojackpotin lottotuloksiin päätyneitä numeroita ovat 28, 23 ja 16. Euromillions-arvonnoissa eniten esiintyneitä numeroita ovat 50, 44, 4 ja 19 ja Lucky Star -numeroista taas 8 ja 3. Harvinaisimmat lottonumerot Euromillions-arvonnoissa ovat 46, 32 ja 2. Jos hypätään kurkistamaan rapakon taakse USA:n yhtä suosituimmista lotoista, eli peliä nimeltä Powerball, voimme todeta, että siellä useimmin lottotuloksiin päätyneet numerot ovat 26, 41 ja 22. Yleisin lisänumero, eli ”Powerball” taas on numero 20. Harvinaisimmat lottonumerot ovat 67, 63 ja 65.

On helppo ymmärtää miksi tietyt rivit pitävät vuodesta toiseen pintansa, kun on pitkään lotonnut tiettyä riviä ajatus siitä, että vaihtaa sen ja juuri silloin se arvotaankin, on kieltämättä karmiva. Sen lisäksi juuri kiintymys tiettyihin numeroihin niiden edustamien ihmisten tai tapahtumien takia tekee vakiorivin vaihtamisesta hankalaa. Joskus se kuitenkin kannattaa, joten tutustu rohkeasti vaihtoehtoihin ja pelaa välillä riskillä!

warningComments are closed.